oppskrift

Bringebærmousse kake uten sukker og melk

Snart 17. Mai jo. I morgen braker det løs. Eller, det ville det vanligvis gjort i hvert fall. I år blir vi hjemme og feirer med god mat og godt selskap isteden.

Jeg er sikker på at vi får en fin feiring i år også, selv om det ikke blir som vi er vant til. Det skal i hvert fall handles inn i bøtter og spann av pølser i brød, is og brus. Så det skal ikke stå på det i hvert fall 🙂

Kanskje det blir godt med et år der vi ikke trenger å stresse rundt, men heller tar den rolig feiring sammen med de vi er mest glad i. Det er absolutt ikke noe galt i det.

Men siden jeg ikke spiser særlig av det som er vanlig å spise på 17. Mai, har jeg laget en kjempegod bringebærmousse kake som jeg kan ha til dessert.

Denne kommer vi til å kose oss med, den ble kjempegod og ungene likte den også 🙂

bringebærmousse kake, toppet med bringebær og sjokolade, oppskrift, dessert

Oppskrift:

Bunn:

  • 100 g mandler, finhakkes eller hakkes med en stavmikser el. lignende (skal ikke males til mel)
  • 20 g peanøttmel (jeg brukte denne)
  • 40 g smøremykt (plantebasert smør fra berit nordstrand)
  • 1 ss sukrin melis
  • 1 ss sukrin gold

Slik gjør du:
Smelt smøret og rør inn sukrin melis og sukrin gold. Deretter tilsettes mandler og peanøttmel. Fyll i 4-5 glass og sett inn i kjøleskapet.

Fyll:

  • 250 g oatly fløte (i pakke)
  • 100 g yokos naturell
  • 200 g frosne bringebær
  • 1 ss sukrinmelis
  • 1 ss sukrin gold
  • juicen fra en halv sitron
  • 1pakke bringebærgele

Slik gjør du:
Tin de frosne bærene i en kasserolle. Hell massen over en sil for å sile av frøene. Bruk gjerne en sleiv eller skje for å få ut mest mulig av bringebærsaften.
Kok opp 2 dl vann og bland inn gele.
Mens geleen og bringebær sausen kjøler seg ned, kan du blande sammen resten av ingrediensene. Tilsett så bringebær sausen og geleen når alt er nedkjølt.
Sett skålen i kjøleskapet og la stå i 3-5 timer.

bringebærmousse kake, toppet med bringebær og sjokolade, oppskrift, dessert

Når fyllet har stivnet, kan du bruke en ss og fylle opp glassene. Topp gjerne med friske bær og/eller litt sjokolade.

Sunnere snacks kan også være godt på en dag som denne, oppskrift på det finner du her.

Håper du får en kjempefin feiring i morgen!

-Christina

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *