kjempegod sjokoladepudding uten sukker og melk
oppskrift

En kjempegod sjokoladepudding uten melk og sukker

I dag har jeg lyst til å dele en oppskrift på en sjokoladepudding som har blitt en stor favoritt her hjemme. Denne koser vi oss med enten det er Lørdag eller Onsdag. Den smaker som vanlig sjokoladepudding men er selvsagt uten både sukker og melk 🙂

Denne oppskriften er nok til 2 glass/porsjoner.

  • 2 dl. mylk
  • 100 g. yokos naturell
  • 2,5 ss kakao
  • 3 gelatinplater
  • 2 ss sukrin gold
  • 1 ss sukrin+
  • en liten klype salt

Mylk og Yokos er Berit Nordstrand sine alternativer til melk og Yoghurt basert på havre, mandel og kokos. Disse er kjempegode på smak og jeg bruker de mye i maten jeg lager.

Slik gjør du:

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 3-5 min.
Bland sammen mylk, sukrin gold, sukrin+, kakao og salt i en liten kasserolle. Kok opp forsiktig under omrøring.Skru så litt ned på varmen.
Skvis vannet av gelatinplatene og ha i blandingen, så tilsetter du yokos til slutt.
Rør til gelatin og yokos er godt blandet inn.
Kjøles ned.

Fordeles på to glass og settes i kjøleskapet i 3-5 timer.

Visst du vil ha rørte bær til, slik som jeg har her kan du enkelt koke opp frosne bær og tilsette litt søtning. Jeg brukte surin melis.

Men den smaker kjempegodt alene også, vaniljesaus, eller toppet med friske bær.

Ps, visst du vil prøve verdens beste ostekake uten sukker gluten og melk, kan du finne den her

Ha en fortsatt fin Søndag!

-Christina

5 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *