farger,  Interiør

Farger i hjemmet

Da vi bygget hus i 2015 startet min interesse for interiør for fullt. Jeg har egentlig ikke vært noe god på å sette ting sammen tidligere, og kjøpte stort sett det jeg synes var fint uten å tenke på om ting faktisk passet sammen. Både når det gjelder stil og farger.

Men da vi skulle flytte inn i det nye huset ville jeg begynne helt på nytt og solgte unna nesten alt vi hadde fra før av møbler og pynt, og gav vekk en del også. Det er godt å begynne med blanke ark i nytt hus, men det kan også fort bli dyrt. Det ble derfor veldig viktig å planlegge godt.

Jeg brukte veldig mye tid på å planlegge hvordan vi skulle ha det, og endte til slutt opp med bare hvite vegger i hele huset. Det var det to grunner til.
På den tiden var det fortsatt moderne med hvite vegger. Og jeg synes det var for mange valg å ta, og maling er det enkleste og billigste å forandre, så jeg bestemte meg for at vi skulle bo oss inn litt før vi valgte farger på veggene.

Og det gikk ikke så veldig lang tid før jeg ble nødt til å ta malerkosten fatt. Jeg ble veldig negativt påvirket av så mye hvitt. Og hvorfor er det slik at hvitt føles så tungt og trist.

Vel, hvitt er ganske hardt å se på, spesielt på store flater. Den kan føles steril, kald og anonym. Og visst du blir påvirket av farger slik som meg, så fungere ikke det i lengden. Det var rett og slett litt deprimerende.
Vi kommer tross alt fra naturen, og der er det ikke mye hvitt. Bortsett fra snøen da.

Så valget falt på en grønn farge som heter balanse fra Jotun og jeg startet med en vegg på kjøkkenet, Den fargen falt jeg pladask for, og det gikk ikke lang tid før jeg malte hele kjøkkenet i samme farge.

Men hvorfor grønn?

Jo, for det første så er grønn min favorittfarge. Jeg føler en ro når jeg ser den fargen. Hver morgen når jeg går inn på kjøkkenet føler jeg det samme. Ro, balanse, kreativitet, ja jeg føler meg rett og slett hjemme. Og det er viktig i eget hjem. Og ikke minst i husets hjerte der en bruker så mye tid.

Og heldigvis er resten av familien enig i fargevalget.

Og grønt sammen med hvitt og svart er jo så lekkert! Er du ikke enig?

Så mitt tips til deg visst du strever med å finne de rette fargene i hjemmet ditt. Tenk over, hva vil du føle når du er i det rommet? Vil du føle deg kreativ? Avslappet, eller kanskje energisk? Hvilken farge får deg til å føle deg vel?
På soverommet er det selvfølgelig en fordel å bruke en farge som er rolig og kanskje litt mørk, og ikke energisk. Og det motsatte på et rom som du trener i for eksempel.

Her er et bilde fra før vi malte. Ganske flatt, ikke sant?

-Christina

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *