trene hjemme, trene med youtube, styrketrening
Helse,  Personlig

Hvordan trene i disse dager?

Dette innlegget er ment for deg som er frustrert og kanskje litt demotivert med tanke på trening, nå i disse Korona tider hvor mange treningssentre er stengt.

Det er også ment for deg som har det slik som meg. Kanskje du har en kronisk sykdom eller andre utfordringer som hindrer deg? For meg har det vært uaktuelt å trene på treningssenter de siste 2-3 årene.

Ikke bare pga. min sykdom, men også fordi jeg ikke liker å trene ute blant folk.

Jeg liker ikke tanken på at noen kan se meg når jeg trener. Det tar for mye av mitt fokus og min energi. Jeg trenger å fokusere kun på meg.
Jeg trenger å kunne slippe meg fri. Kanskje danse litt mellom settene. Det er en fantastisk følelse!
Det gir meg også egentid som jeg virkelig setter pris på.

Jeg gjør noe for meg!

trene hjemme, trene med youtube, styrketrening

Tidligere i livet, før jeg ble syk, trente jeg på treningssenter. Jeg har til og med jobbet som instruktør i noen år.

Som instruktør kan du trygt si at man blir sett på, jeg taklet det greit og jeg synes det var givende å kunne hjelpe andre. Men etter en lang periode med psykisk og fysisk stress gikk jeg på en smell.

Det ble aldri det samme igjen.

Siden den gang, og det nærmer seg 8 år siden nå, har jeg slitt med å finne en aktivitet som jeg har kunne hatt glede av. For man skal jo gjøre noe som man synes er gøy. Visst ikke blir det veldig tungt å finne motivasjon i lengden.

Så etter mange år med av og på trening, fant jeg heldigvis etter litt research på nettet i fjor, noe som jeg likte og kan gjøre til tross for mine utfordringer…

Jeg trener med Youtube og jeg elsker det!

Jeg kan trene når kroppen tillater det, jeg kan trene uten å forlate huset, jeg bruker ikke tid på å komme meg fra eller til og det beste av alt, det er gratis!

Det eneste du trenger er en treningsmatte, internett og visst du ønsker litt ekstra motstand kan du bruke kettlebells og/eller dumbbells. Jeg kjøpte mine her.
Men det fine er at du ikke trenger noe annet enn egenvekt visst du ikke ønsker det.

trene hjemme, trene med youtube, styrketrening

Etter at jeg oppdaget denne kontoen har trening blitt gøy igjen, og jeg kan anbefale den på det varmeste.

Her finner du alt i fra korte økter med fokus på en eller flere muskelgrupper, til fulle timer med blant annet HIIT, styrke med egenvekt, kettlebells og dumbbells ++

Hun snakker ikke i løpet av treningsøkten, men en bjelle gir beskjed når du skal bytte øvelse eller ta pauser. Den teller også ned.
Dette har for meg vært veldig effektivt!

Så visst du ønsker å begynne å trene, vil prøve noe nytt eller bare vil se hva som finnes av alternativer der ute, så anbefaler jeg deg å ta en titt innom henne. Du vil ikke angre 🙂

Ps, en liten proteinrik snack er aldri feil etter en treningsøkt, hva med å prøve disse?

Ønsker deg en fin ukestart!

-Christina

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *