Kjempegod ostekake uten sukker, gluten og melk, toppet med sitron gele
oppskrift

Ostekake uten sukker, gluten og melk

Har du lyst på en kjempegod ostekake uten at det går ut over magen? Da bør du prøve denne.

I dag er det 2. påskedag og magen er fortsatt på tur etter Påskeaftens utskeielse. Jeg har spist ganske bra siden jeg startet den 22. Mars, med to utskeiinger. En på lørdag og en for litt under to uker.

Den som var nå på lørdag var litt planlagt. Eller det vil si, jeg holdt muligheten åpen for å spise litt vingummi som vi hadde liggende visst jeg hadde lyst på det. Det var jo tross alt Påskeaften .

Det hadde jeg jo selvfølgelig og spiste opp alt. Og formen er fortsatt ganske dårlig, to dager etterpå. Følelsen kan sammenlignes med dagen etter en god fest. Altså en god påminner om at sukkeret ikke er så bra for kroppen.

Det blir lenge til neste gang.

Men over til det jeg ville vise dere.

Før jeg gikk løs på godteskåla prøvde jeg å lage en påske inspirert ostekake uten melk, sukker og gluten og den ble faktisk knallgod!
Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle klare å lage en så god oppskrift første gang jeg prøvde. Men det gjorde jeg heldigvis.


Så altså, denne må prøves!
Til og med mannen som elsker ostekake sa at denne fint kunne byttes ut med den vanlige, som ikke er av den sunne typen.

Kjempegod ostekake uten sukker, gluten og melk, toppet med sitron gele

Jeg lagde de i glass, noe som gjør de enkel og grei å ta fram visst du ønsker noe søtt eller plutselig får besøk og ønsker å servere noe godt.
Jeg er usikker på om den kan fryses, men de kan i hvert fall stå i kjøleskapet i noen dager.

Oppskrift:

Jeg lagde gele og bunn først og tok ostefyllet til slutt.

Gele:

  • sitron gele uten sukker (jeg brukte Eldorado sin)
  • 1 ss sukrin gold

Kok opp 3 dl vann og tilsett gele blandingen og 1 ss sukrin gold. (Sukrin Gold kan sløyfes, men jeg synes det gav en bedre og rundere smak.)
Kjøles ned.

Bunn:

  • 100 g mandler, finhakkes eller hakkes med en stavmikser el. lignende (skal ikke males til mel)
  • 20 g. peanøttmel (du kan sikkert male peanøtter uten salt isteden)
  • 40 g smøremyk (plantebasert smør fra Berit Nordstrand)
  • 1 ss sukrin gold
  • 1 ss sukrin melis

Smelt smøret og rør inn sukkeret, deretter tilsettes mandlene og peanøttmelet. Fyll i ca. 4 glass eller skåler og sett i kjøleskapet.

Ostefyll:

  • Et beger oatly naturell smøreost (250g)*
  • 3 ss sukrin melis (med stevia)
  • Juicen av en lime
  • 100 g yokos vanilje (yoghurt basert på kokos)*
  • 250 ml oatly fløte*
  • 3 gelatinplater
  • 1 dl vann
  • (halvparten av sitron geleen)

Slik gjør du:

Bland sammen smøreost, melis, yokos og lime juice til røren er glatt og fin. Tilsett så fløten (kan ikke piskes) og halvparten av sitron geleen og bland godt sammen.
Legg gelatinplatene i vann i ca 3-5 minutter og kok opp 1 dl. vann.
Når gelatinplatene er myke blandes de ut i det varme vannet og tilsett oppi resten av blandingen.
Sett i kjøleskapet i 3-6 timer
Gjør det samme med resten av geleen.

Kjempegod ostekake uten sukker, gluten og melk, toppet med sitron gele

Når alt har stivnet, kan du fylle opp glassene med oste fyll og til slutt geleen. Jeg skjærte geleen i terninger oppi skålen før jeg tok de i glasset, det gav kaken et stilig uttrykk synes jeg.

Kjempegod ostekake uten sukker, gluten og melk, toppet med sitron gele

*Ps, kaken er glutenfri.
Men siden Oatly sine produkter er basert på havre er det er litt gluten i produktene deres, så de er ikke 100% glutenfri. Men det er minimalt og i følge dr.Hexeberg som hjelper meg med kostholdet, kan disse produktene fint brukes i et glutenfritt kosthold.

Når det kommer til Yokos vanilje er den tilsatt litt rårørsukker, den kan erstattes med yokos naturell i tillegg til feks. en ts vaniljepulver isteden visst du ikke ønsker noen form for sukker.

Har du heller lyst på sjokolade, kan du prøve denne nydelige sjokoladepuddingen 🙂


Håper du liker denne like godt som jeg gjør!

-Christina

3 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *