matintoleranse og kostholdsendring
Helse,  Personlig

Prøvesvar på blod og urinprøver

Da var det endelig tid for å avsløre hva prøvene jeg tok for 2,5 måneder siden avslørte.
De viste intoleranse mot gluten, melk, egg, hasselnøtt og honning faktisk. Jeg såg ikke honning komme, men da blir jeg nødt til å holde meg unna det også framover.

Det ble påvist opioide peptider i urinen. Disse peptidene er melke proteinet kasein og gluten. Noe som tilsier at det ikke har blitt skikkelig brutt ned av tarmene og funnet veien ut i blodbanen. Dette kan resultere i flere utfordringer.

matintoleranse og kostholdsendring

For eksempel..

Peptider virker som morfin på sentralnervesystemet og kan føre til psykiske sykdommer som schizofreni, hyperaktivitet, autisme, anoreksi og alvorlige depresjoner.

Og det er ikke bare psyken som får kjørt seg, det kan virke inn på resten av kroppen også. Som for eksempel det som jeg har slitt med i tillegg til min kroniske sykdom.

Jeg har siden jeg var helt liten, hatt urinveisinfeksjon ca. en gang i måneden. Det har jeg ikke hatt siden jeg endret kosthold, bank i bordet….

Jeg har gnisset tenner om natten i mange år. Det har jeg nå sluttet med i følge min mann, og jeg merker det godt selv også fordi jeg er ikke i nærheten av like sliten og stiv i kjeven nå, som jeg var tidligere.

Og i tillegg til at «tåken» som har lagt over min psyke så lenge endelig har lettet, har jeg også fått mer energi enn jeg hadde tidligere. Nå orker jeg faktisk hverdagen…

matintoleranse og kostholdsendring

Så altså.. hvorfor er det ikke mer fokus på dette? Her går vi i årevis, med store psykiske problemer, kroppen blir satt ut av spill. Betennelser på betennelser, antibiotika, utmattelse….

Jeg kunne sikkert ha skrevet en hel bok om dette. Fordi det er så mye som blir påvirket av dette visst kroppen ikke tåler disse proteinene.

Jeg er selvfølgelig glad for at jeg endelig har funnet ut av det, men jeg må innrømme at jeg skulle ønske det var mer fokus på dette i det offentlige helsevesenet.
For jeg hadde ikke funnet ut av dette visst jeg ikke selv tok kontakt med Dr.Hexeberg, fordi jeg ikke orket å ha det slik lenger.
Og visst jeg ikke hadde gjort det, hvor lenge hadde jeg gått slik da?

Så ja, det må absolutt bli mer fokus på dette! Fordi det er så viktig!

Vi fortjener alle å ha det bra.

Du kan lese mer om kostholdsendringen jeg har gjort her.

-Christina

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *