snickerskuler uten sukker, melk og gluten, sunnere snacks
oppskrift

Snickerskuler – uten gluten, melk og sukker.

Disse er bare fantastisk gode! Så gode at det er vanskelig å stoppe når du først har begynt på de.
Og det beste er, at de er så mye sunnere enn feks. vanlig Snickers eller annen sjokolade.

Så visst du har lyst til å lage noe godt til helgen, som går fort og er lett å lage så er det disse du må prøve!
Nam!

Snickerskuler, uten gluten, sukker og melk

Oppskrift:

  • 60 g Sukrinsirup gold
  • 15 g sukrin gold (ca 2 ss)
  • 45 g peanøttmel (jeg brukte fettredusert)
  • 1/4 ts salt
  • 80 g mørk sjokolade*
  • Hakkede peanøtter til topping (gjerne lettsaltet)

Slik gjør du:

Ha Sukrinsirup og Sukrin gold i en kjele og kok forsiktig opp. Ta av varmen og rør inn peanøttmel og salt. Røren blir da ganske fast.
Form ca. 10 kuler og sett de i frysen i ca. 20 min mens du smelter sjokoladen. Bruk gjerne vannbad.
Dypp kulene i sjokolade og legg de på et bakepapir, topp med nøtter.
Sett så i kjøleskapet.

Når sjokoladen har stivnet er de klare til å nytes!

*Tips: Det er ikke så lett å finne en sukkerfri og melkefri sjokolade, men jeg kan anbefale Berit Nordstrand´s 80% sjokolade søtet med kokosblomst sukker. Den er kjempegod!
Du kan også lage sjokoladen selv med økosjokolade og tilsett det søtningsmiddel du måtte ønske.
Er veldig god den også.

Dette er ikke min oppskrift, men funnet på funksjonell mat sin hjemmeside som blant står bak både Peanøttmel, Sukrinsirup og Sukrin gold som brukes i oppskriften.

Tipper du liker de like godt som jeg gjør! 🙂

Ps, visst du heller har lyst på sjokoladepudding kan du prøve denne!

Ha en fin Tirsdag!

-Christina


3 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *